Tietoa sivustosta

Hometalkoot.fi -sivustoa ylläpitää Hengitysliitto ry. Sivusto toteutettiin osana ympäristöministeriön koordinoimaa valtakunnallista Kosteus- ja hometalkoot -toimintaohjelmaa, jonka tehtävänä oli saattaa alkuun suomalaisen rakennuskannan tervehdyttäminen kosteus- ja homevaurioista.

Palautetta sivustosta voitte antaa osoitteeseen kirsi.sakkinen(at)hengitysliitto.fi tai tiedotus(at)hengitysliitto.fi.

Hometalkoot.fi -sivusto tarjoaa kattavasti ja käytännönläheisesti tietoa talojen huoltamisesta ja riskirakenteista sekä kosteus- ja homevaurioiden ennaltaehkäisystä. Tavoitteena on tukea kiinteistöjen ja asuinhuoneistojen omistajia sekä rakennusten kunnossapidosta vastaavia henkilöitä tiedottamisen avulla. Sivusto palvelee myös asuntokauppaa harkitsevia, sillä sen avulla voi perehtyä rakennuksessa oleviin kohtiin, jotka vaativat tarkistamista mahdollisten kosteusvaurioiden tai riskien osalta.

Hometalkoot.fi -sivuston avulla omistajat, asukkaat ja hallituksen jäsenet pystyvät päättelemään talossaan tyypillisimmät kosteuden ja muiden sisäilmaongelmia aiheuttavien tekijöiden riskit, syyt ja lähteet sekä ennaltaehkäisemään ongelmien syntyä. Sivusto neuvoo myös mistä löytyy asiantuntija apua ongelmien selvittelyyn ja ratkaisuun. Suosittelemmekin epäselvissä ja vaikeissa tapauksissa pyytämään pätevän ja luotettavan asiantuntijan arviota mahdollisesta ongelmasta, siihen johtaneista syistä ja sen kunnostamisesta.

Tietoturva

Ohjelmaa ja verkkosivustoa voi käyttää vapaasti eikä rekisteröiminen ole mahdollista. Omien tietojen kirjaaminen on vapaaehtoista. Käytämme evästeitä kehittääksemme sivuston käyttökokemusta, toimivuutta ja markkinointia. Hyväksyt evästeiden käytön jatkamalla sivuston selaamista. Lisätietoa tietosuojakäytännöistämme Hengitysliiton sivuilla Tietosuoja >>

Vastuukysymykset

Sivustolle koostettu tieto perustuu ammattilaisten havaintoihin ja vastaan tulleisiin tilanteisiin eri aikakausien rakennuksissa. Jokainen rakennus on yksilöllinen ja sille tunnusomaista ovat mm. rakennusaikakauden mukainen suunnittelukäytäntö ja rakennustapa, tontin olosuhteet ja sijainti, käyttötilanteet elinkaaren aikana, tehdyt korjaukset ja monet muut vaikuttavat tekijät. Tästä johtuen jokaisen rakennuksen osalta toimenpiteisiin ryhtymisen tulee perustua kyseisen rakennuksen ominaisuuksien selvittämiseen ja niiden perusteella tehtyihin johtopäätöksiin hyviä käytäntöjä ja päätöksentekoprosessia noudattaen. Sivustolta löytyy linkkejä sivustoille, joista löytyy apua. Tämän palvelun sisältöä voidaan muuttaa ilman erillistä ilmoitusta. Palvelun sisältö esitetään sellaisina kuin se on, eikä Palveluntarjoaja anna mitään vakuutuksia palvelun sisältöön tai käyttöön liittyen. Palveluntarjoaja ei ole vastuussa käyttäjälle tai kolmannelle mistään välittömästä tai välillisestä vahingosta.